Druk, druk en nog eens druk

Word jij daar ook zo moe van? Altijd maar druk. Altijd zo ontzettend veel te doen. Altijd maar tijd tekort. Altijd maar moeten. Je bent zelfs zo druk dat je bijna standaard antwoordt dat je zo druk bent als iemand aan je vraagt hoe het met je gaat. Ik ken het gevoel. Ook ik was lange tijd aldoor maar druk, druk en nog eens druk. Misschien was ik er zelfs wel verslaafd aan. Verslaafd aan het gevoel dat ik nodig ben, dat ik van alles te doen heb, dat mensen op me wachten, dat ik belangrijk ben, dat het zonder mij een chaos wordt. En dat werd het uiteindelijk ook, omdat ik mezelf zo belangrijk had gemaakt dat ik te druk was om mijn werk goed te kunnen doen.

Door altijd maar druk te zijn, beperk je jezelf in je potentie. Hoewel er zeker mensen zijn die juist goed presteren onder druk, net als ik, legt het ook een bepaald verwachtingspatroon op. Voor jezelf maar ook voor je omgeving. Wanneer je te druk bent om daaraan te kunnen voldoen, stel je dus niet alleen jezelf maar ook je omgeving teleur. Maar misschien ben je wel te druk om dat op te merken.

Vroeg of laat komt er een moment dat je je afvraagt waarom je nou steeds zo druk bent. Waarom je geen tijd overhoudt voor zaken die écht belangrijk zijn. Terwijl het juist die belangrijke zaken zijn die je op de been houden. Die jou er iedere dag weer toe zetten om aan de slag te gaan en druk te zijn. Je werkt hard om fijn te kunnen leven. Om leuke dingen te kunnen doen wanneer daar tijd voor is. Maar ja, daarvoor ben je voorlopig toch veel te druk.

Ondernemen is hollen en stilstaan. Natuurlijk ben je druk. Gelukkig ben je druk. Dat is immers een teken dat de zaken goed gaan. Maar zorg er dan voor dat je druk bent met dingen die écht belangrijk zijn. Zorg dat je daar je tijd aan besteedt. Zorg dat je kunt doen wat je moet doen, dat je druk bent op de juiste manier. En al die andere dingen dan? Al die kleine dingen waar je ook zo druk mee bent?

Juist. Daarvoor bel je Miss Assist. Miss Assist regelt de dingen waar je zelf niet aan toe komt. De zaken waar je zelf geen tijd voor hebt. De zaken waar je veel te druk, druk, druk voor bent. Ben jij ook zo druk? Dan weet je nu wat je daaraan kunt doen. Ik hoor graag van je!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *