Dromen, durven, doen!

Eindelijk is het zover. Van dromen, naar durven en nu ook echt doen!

Dromen is waar het allemaal mee begint. Al jaren droom ik van een eigen bedrijf. Van zelfstandigheid. Van vrijheid. Vrijheid om dingen te doen zoals ik ze wil doen. Niet zoals een ander mij vertelt dat ik het moet doen.

Hoewel functies in het bedrijfsleven natuurlijk niet zonder reden afgekaderd worden, merkte ik dat ik dat lastig vond. Vooral op de langere termijn. Want als ik losse eindjes zie liggen, dan pak ik ze op. Dat gaat vanzelf. Dat zit in me. Ik bemoei me graag overal mee en ik vind het heerlijk om overal bij betrokken te zijn. Stilstaan is achteruit gaan. Ik wil steeds blijven leren, blijven ontwikkelen en blijven groeien. Maar dat is toch geweldig, zou je zeggen? Ja! Dat vind ik ook. Toch liep ik steeds weer tegen de bekende hokjesgeest aan. Een onzichtbare muur die je steeds weer laat merken dat je je beperkt voelt. En dan? Ja, dan ga je dromen.

Na dromen, moet je durven. Misschien wel de lastigste stap van de drie. Want beren zijn overal, niet alleen op de weg. Het heeft even geduurd voordat ik durfde. Want net als iedereen heb ik ook verantwoordelijkheden en voel ik ook de druk die daarmee gepaard gaat. Alle (schijn)veiligheid verruilen voor risico’s is eng. Heel eng. Maar als je dichterbij komt, zijn de beren ineens niet meer zo spannend. Als je ze in de ogen kijkt, weet je of je ze aankunt. En ja, ik kan ze aan. Kom maar op!

Doen. Ja. Na dromen en durven moet je doen. Echt doen! In mijn omgeving zie ik vaak dat het juist op dit punt mis gaat. Voorheen vond ik dat begrijpelijk. Nu snap ik er niets van. Want als ik naar mijzelf kijk en naar mijn Miss Assist avontuur, dan is doen juist bijna niet tegen te houden. Ik krijg er ongelofelijk veel energie van. Gewoon, door te doen. Door te doen, geef je aandacht aan datgene wat belangrijk is voor jou. Wat je aandacht geeft, groeit. Daardoor wordt het meer en meer belangrijk, waardoor je meer en meer gaat doen. Gevoelsmatig is er misschien een drempel tussen durven en doen, maar als je eenmaal doet kun je niet meer anders. Dan gaat het doen vanzelf.

Dromen, durven, doen. Waar droom jij over? Durf je al? Ga er dan voor. Doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *